Enkele jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met De Steef Methode. Het hoe en waarom ik bij Stefanie terecht ben gekomen vertel ik graag.

Het was midden in de Corona tijd en ik zat niet lekker in mijn vel. Al een poos had ik veel last van psoriasis met uitslag en jeuk over mijn hele lichaam waar ik onrustig van werd. Ik kwam al enige tijd bij de dermatoloog en internist maar daar schoot ik eigenlijk niets mee op. Een kennis die mijn klachten aanhoorde, vertelde me over het succes van voedingsdeskundige Stefanie en haar methode.

Diezelfde week kon ik nog bij Stefanie terecht. Ik had geen idee wat te verwachten en liet het maar over me heen komen. Ze nam ruim de tijd om mijn eetgewoontes door te nemen en maakte ook gebruik van een biosensor, voor mij een raadsel wat het deed. Omdat ik al zo lang met de klachten rondliep en de dermatoloog me had verteld dat ik ermee moest leren leven, had ik eigenlijk niet veel te verliezen.

Ze kwam tot de conclusie dat mijn darmflora behoorlijk uit balans was door verkeerde eetgewoontes en moest eerst gereinigd en weer opnieuw opgebouwd worden. Stefanie adviseerde mijn hele eetpatroon om te gooien. Van 10 sneetjes brood per dag naar 0. Ik was altijd dol op gebak maar net als alcohol, melk en slagroom, moest ik daarmee stoppen. Volgens haar bleken bepaalde groentes en varkensvlees ook niet goed voor mij te zijn. Om mijn lichaamscellen te ontgiften was het advies om diverse tabletten en zoutoplossingen te gebruiken.

Het was een hele ommezwaai maar ik ben gaan eten wat zij mij adviseerde. Ook omdat mijn partner al 5 jaar eerder had gekozen voor een beter voedingspatroon, met een positief resultaat, gaf ik het een kans. Ik moest dingen gaan eten die ik eigenlijk niet lustte, maar na een tijdje wende ik eraan en smaakte alles steeds beter. In mijn omgeving werd er vaak tegen mij gezegd dat ik niet de discipline op zou kunnen brengen, maar dankzij de persoonlijke aandacht en tips van Stefanie heb ik het tegendeel kunnen bewijzen.

Het belangrijkste: de uitslag en jeuk is zo goed als verdwenen. Ik ben 30 kilo afgevallen en heb een ander, gezonder leven. Soms laaien de klachten een klein beetje op als ik toch weer iets verkeerds heb gegeten. Voor mij het bewijs dat De Steef Methode het verschil maakt. Al is het na zo’n misstap gelukkig weer snel onder controle; mijn lichaam voelt nu op orde en dat hoop ik zo te houden. Ik ga nog regelmatig voor steun en onderhoud langs bij Stefanie. Ik vind het erg prettig dat ze de aandacht voor de persoon die op consult komt gedurende het gehele traject centraal blijft stellen.